Başarıya ulaşma oranımız artarken, çok yönlü ve rekabetçi olmak için ne yapıyoruz ve neler yapabiliriz?

Öncelikle geleneksel eğitimin çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Alınan geleneksel eğitim sonrası kendini, hayat boyu öğrenme kavramına adamış olan kişilerin daha başarılı olması da yüksek orana sahiptir. Bu kişiler yeni kavramlar, yeni fikirler edinmek ve kendilerini eğitmek için her gün çeşitli çalışmalara zaman ayırırlar. İşinizin arkasında ne kadar duruyorsanız, o kadar güçlüsünüz demektir. Kişisel yaşamlarında büyüme için çaba gösterenler ile mesleki yaşamlarında başarılı olanlar arasında her zaman bir bağ vardır. Çünkü bu başarı, yaşam boyu öğrenme kavramını benimsemekle gerçekleştirilebilir. Sürekli değişen Pazar ve günümüz dünyasında, rekabetçi ve güncel kalmak her zaman çok önemlidir.

Ancak öncelikle yeni fikirler ve gelişimlere açık olmanız ve yeni bilgiler için alıcı olmanız gerekmektedir. Eski tarz düşünce yapısı sizin modern dünyadaki gelişimine önemli bir engeldir. Bir çok kişi için, günlük hayatın sıradan yoğunluğu içerisinde zaman ayırarak, daha fazla öğrenmek ve araştırma yapmak yorucu bir iş gibi görülse de, bunu heyecan verici olarak görenler aradan sıyrılarak farklılaşanlardır.

bilgi

Öğrenmek için fırsatlar oluşturmak aslında çok basit ve bunlar hayatınızda rahatsızlık ve sıkıcılık yaratacak türden değiller. Hareket halindeyken de öğrenebilirsiniz! Bunlara birkaç örnek verecek olursam;

  • Trafikte sıkışıklığında beklerken sesli ve eğitim içerikli dokümanlar dinlemek
  • Otobüs’te yolculuk yaparken, birkaç sayfa kitap okumak (Özellikle İstanbul trafiğinde bayağı sayfa okuyabilirsiniz ve bu şekilde haftada 1 kitap bile bitirebilirsiniz)
  • Artık neredeyse herkeste bulunan akıllı telefonlar aracılığı ile çeşitli kaynak siteleri ziyaret ederek yeni şeyler okumak, bilgi edinmek
  • Tablet veya akıllı telefonlarınız ile dijital dokümanlar okumak
  • Online dergi’leri takip etmek ve akıllı telefon & tablet gibi cihazlarınız yardımı ile okumak
  • İnternet paketiniz var ise, akıllı telefon veya tablet cihazınız ile soru-cevap platformlarını ziyaret ederek, okumak, cevaplamak, çeşitli ve ilgi çekici yeni bilgiler edinmek mümkün olabilir.

gibi daha bir çok madde sıralayabilirim ancak siz bu örneklerden yola çıkarak gerisini kafanızda canlandırabilir, benzer ve farklı yöntemleri kurgulayabilirsiniz. Üstelik verdiğim örnekler, sadece yolculuk esnasında yapabileceğiniz şeyler. Yani hiçbir şey yapmadan geçirdiğiniz ve heba olan boş zamanlar. Bu zamanlarınızda sadece Facebook’ta gezinmeyin! Şöyle bir düşünün, gün içerisinde bu ve bunun gibi onlarca boş zamanınız oluyor ve bu zamanları yeteri kadar verimli değerlendiremiyorsunuz. Değerlendiremiyorsunuz dedim, çünkü yüksek ihtimalle değerlendiremiyorsunuz 🙂 Değerlendiren azınlıkta iseniz söyleyecek bir şey yok, tebrik ediyorum…

fikir

Kendi kendinize öğrenebileceğiniz şeylerin yanında, daha geniş boş zamanlarınızda veya hafta sonu tatillerinizde, sanat ve beceri ile ilgili çeşitli kurslara katılabilir, dans gibi çeşitli etkinliklere katılabilirsiniz. Bu etkinlikler ayrıca sosyalleşmeniz konusunda da size fırsatlar sunacaktır.

Durun! Düşünün! Ve kendinize bir sorun; zihninizi açan, yaşam boyu örenme kavramını destekleyen bir öğrenci olma yolunda ne aşamadasınız? Hayatın standart ve rutin uygulamaları dışında, farklı etkinliklere zaman ayırıyor musunuz ve ne kadar zaman ayırıyorsunuz?

Bu gibi çalışmalar yaptığınızda, daha fazla detay fark etmeye, daha fazla detay öğrenmek için isteğe sahip bir görüşe sahip olacak, hayatı ve olayları daha farklı yorumlamaya ve değerlendirmeye başlayacaksınız.

Kendinizi geliştirmekten asla sıkılmayın, en büyük yatırım sizsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı alt kısımda benimle ve diğer okuyucularla paylaşabilirsiniz.

Leave A Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir