E-posta listesi profesyonel kişiler ve şirketler için en önemli varlıklardan biridir. Arama motoru trafiği ve sosyal medya pazarlamasında büyük rol oynar.

Hedeflediğiniz kitlenin posta kutularına erişiminizin olması, değerli içeriklerinizi göndermek için size önemli bir fırsat sunar ve bu kitleniz ile uzun vadeli ilişkiler kurabilirsiniz. Ancak bu noktada ortaya çıkan sorun ise, abonelerinizin e-postalarınızı açmazsa bu ilişkinizin başlamadan biteceğidir.

Silverpop’un 2014 E-posta Pazarlama Metrikleri Benchmark çalışmasına göre, tüm ülkelerde gönderilen e-postaların ortalama açılma oranı sadece %20.2 olarak dikkat çekiyor. Bu da her gönderilen 100 e-posta’dan sadece 20 tanesinin açılmış olduğu anlamına geliyor.

Bu önemli veri, iyi değerlendirildiğinde ve bu konu hakkında gerekli çalışmalar yapıldığı taktirde göndermiş olduğunuz e-postaların açılış oranlarını etkileyerek artış sağlamanız mümkün oluyor. Bu noktada en önemli madde ise “Konu Başlığı” olarak dikkat çekiyor.

Peki konu başlığının e-posta içeriğinin okunma sayısı ile ne ilgilisi var?

E-posta konu başlıkları, açma oranlarını etkileyen 1. Ve en önemli noktadır. Bu konuda anahtar kelimelerin açılış oranlarına artış etkisi yarattığını, yapılan araştırmalardan derleyerek, altta listeliyorum.

MailChimp’in 40 milyon e-posta üzerinde gerçekleştirdiği analize göre %60 ile %87 açma oranına sahip en etkili 10 konu başlığı;

  1. [Marka Adı] Satış ve pazarlama bülteni
  2. [Marka Adı] Güncelleme 2. Bildiri (31 Eylül – 4 Ekim)
  3. [Marka Adı] Personel fotoğrafları
  4. [Marka Adı] Mayıs 2014 Haber Bülteni!
  5. [Marka Adı] Haber – Nisan 2014
  6. [Marka Adı] Haber – Mart 2015 [* | FNAME | * | LNAME | *]
  7. [Marka Adı] ve [Alıcı Adı] Size Özel Davet!
  8. Mutlu Bayramlar [Marka Adı]
  9. Dikkat [Marka Adı] Çalışanlar!
  10. Dikkat [Marka Adı] Personellerimiz!

E-postaların konu başlıklarında yer alan elementler arasında dikkat çekenler; şirket adı, tarih ve yıl ile birlikte “Bülten” yada “Haber Bülteni” gibi kelimeler oluyor. Bunlar açma oranları üzerinde olumlu etkiler yaratma potansiyeline sahip kelimeler olarak dikkate değer. Günümüzde ise e-posta gönderimlerindeki konu başlıklarının çoğu dikkat çekmeyen, klasik ve herhangi bir özelliği olmayan yapıda.

banner_e-mail_marketing

Daha iyi e-posta içerikleri nasıl oluşturulur?

Worx’un analizine göre, e-posta konu başlıklarında açma oranlarını yükseltecek en dikkat çeken anahtar kelimeler şu şekilde öne çıkıyor;

  1. Güncelleme / Yükseltme
  2. Sadece
  3. İçerik
  4. Git
  5. Harika

Bu anahtar kelimeleri kendi e-posta gönderimlerinizde de konu başlıklarınızda kullanarak test edebilirsiniz. Bir çok sektöre uygun olabilecek olan bu anahtar kelimeleri etkin kullanırsanız iyi sonuçlar alabilirsiniz.

Adestra’nın 2.2 milyar e-posta üzerinde yaptığı araştırmaya göre, bir çok sektörde etkili olan ve önemli açma oranları sağlayan anahtar kelimeler ise şu şekilde;

  1. Ücretsiz Teslimat
  2. Mevcut
  3. Yeni
  4. Uyarı
  5. Haber
  6. Güncelleme
  7. Yaz
  8. Hafta

Bu anahtar kelimeleri siz de, yapacağınız gönderimler için konu başlıklarınız ile birlikte kurgulayarak kullanabilir ve test edebilirsiniz.

Peki pazarlama e-postalarında dikkat edilmesi gerekenler nedir?

Öncelikle yapacağınız e-posta gönderimlerinde, konu başlığında fiyat vermekten kaçınmalısınız! İlgili kampanyanız hakkında indirim oranı yazarak daha fazla dikkat çekebilirsiniz.

(Örneğin: [Marka Adı] ‘da bugün %40 indirim)

Ayrıca denenmiş ve daha fazla açılma oranı almış kelimeler ise şu şekilde;

  1. Promosyon
  2. Tebrikler
  3. Tahmin
  4. Anlık

E-posta pazarlamasının yoğun kullanıldığı günümüzde artık kullanıcılar birbirine benzeyen, klasik ve ilgi çekici olmayan başlık ve içeriklere ilgi göstermiyor, mailleri açmıyor. Bu durum aynı zamanda ilgili marka, kampanya veya şirket hakkında da olumsuz algı oluşmasına neden olabiliyor.

Bu sebeple yapacağınız e-posta pazarlama çalışmalarında üstteki noktalara dikkat etmek, yenilikçi, ilgi çekici ve farklı olmak, size ve markanıza katkı sağlayacak, e-postalarınızın açılma oranlarına olumlu etki sağlayacaktır.

Leave A Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir